Gehaktbal met spinazie a la creme
Vlees

Gehaktbal met spinazie a la creme

en aardappelen met kruidenboter

  • 55 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 30 milliliter crème fraîche
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 25 gram salie-citroen boter
  • 200 gram spinazie
  • 500 gram aardappel(en)
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 gram salie-citroen boter
  • 400 gram spinazie
  • 750 gram aardappel(en)
  • 90 milliliter crème fraîche
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 75 gram salie-citroen boter
  • 600 gram spinazie
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram salie-citroen boter
  • 800 gram spinazie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om tijd te besparen kun je de aardappelen ook eerder op de dag of een dag van tevoren 15-20 minuten voorkoken. Ze zijn dan sneller gaar in de oven en hebben dan aan ca. 25 min. oventijd genoeg.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze parten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olie. Bak ze in ca. 50 minuten goudbruin.Doe de gehaktballen in een ovenschaal en verwarm ze de laatste 20 minuten met de aardappelen mee in de oven.

Stap 3

Snijd ondertussen de knoflook fijn en check of de spinazie goed gewassen is. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot die is geslonken.

Stap 4

Laat de spinazie na het bakken uitlekken in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel nog wat extra vocht uit. Leg de spinazie vervolgens op een snijplank en hak grof.

Stap 5

Doe de spinazie terug in de wok en voeg de crème fraîche toe. Warm op laag vuur een paar minuten door en breng op smaak met peper en zout. Als je nootmuskaat in huis hebt, is dat ook een lekkere smaakmaker voor de spinazie.

Stap 6

Neem de gehaktballen en aardappelen uit de oven. Doe de aardappelen in een schaal en schep om met de salie-citroenboter. Verdeel de gehaktballen en de spinazie a la crème over de borden en serveer met aardappelen.