Gehaktbal met spinazie a la creme
Vlees

Gehaktbal met spinazie a la creme

en gepofte aardappel met kruidenboter

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 30 milliliter crème fraîche
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) pofaardappel
  • 25 gram salie-citroen boter
  • 200 gram spinazie
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) pofaardappel
  • 50 gram salie-citroen boter
  • 400 gram spinazie
  • 90 milliliter crème fraîche
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) pofaardappel
  • 75 gram salie-citroen boter
  • 600 gram spinazie
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) pofaardappel
  • 100 gram salie-citroen boter
  • 800 gram spinazie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Vaak zie je dat pofaardappelen in aluminiumfolie worden verpakt voor ze in de oven gaan. De pofaardappelen in de box zijn al gaar en kunnen prima zonder folie de oven in. Het velletje wordt dan zelfs een beetje knapperig en kan ook gegeten worden.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Doe de pofaardappels en gehaktballen samen in een ovenschaal en verwarm 20 min. in de oven.

Stap 3

Snijd ondertussen de knoflook fijn en check of de spinazie goed gewassen is. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot die is geslonken.

Stap 4

Laat de spinazie na het bakken uitlekken in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel nog wat extra vocht uit. Leg de spinazie vervolgens op een snijplank en hak grof.

Stap 5

Doe de spinazie terug in de wok en voeg de crème fraîche toe. Warm op laag vuur een paar minuten door en breng op smaak met peper en zout. Als je nootmuskaat in huis hebt, is dat ook een lekkere smaakmaker voor de spinazie.

Stap 6

Neem de gehaktballen en aardappelen uit de oven en verdeel over de borden. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels en doe daar de salie-citroenboter in. Schep de spinazie a la crème erbij en serveer.