
Gehaktbal met regenboogsalade
en geroosterde aardappeltjes
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 25 gram mais in blik
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 eetlepel(s) olie
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 125 gram rode bieten (voorgekookt)
- 50 gram tomaatjes
- 500 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 1 theelepel(s) kerrie
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 50 gram mais in blik
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 250 gram rode bieten (voorgekookt)
- 100 gram tomaatjes
- 750 gram aardappel(en)
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 75 gram mais in blik
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) olie
- 1.5 stuk(s) puntpaprika
- 375 gram rode bieten (voorgekookt)
- 150 gram tomaatjes
- 1000 gram aardappel(en)
- 2 eetlepel(s) azijn
- 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 2 theelepel(s) kerrie
- 1 stuk(s) komkommer
- 100 gram mais in blik
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) olie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 500 gram rode bieten (voorgekookt)
- 200 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip
Je kunt de aardappelblokjes ook al een (halve)dag eerder koken. Als de aardappeltjes namelijk eerst helemaal zijn afgekoeld voor ze de oven in gaan, worden ze nog knapperiger!
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Kook ze in 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen. Verdeel de aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en bak de blokjes in 30 minuten goudbruin in de oven.
Doe de gehaktballen in een ovenschaaltje en verwarm ze bij de aardappeltjes 25-30 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer, paprika, bietjes en tomaten allemaal in kleine blokjes en leg ze per groente in een baan op een ruime platte schaal. Laat de maïskorrels uitlekken en leg ook in een baan op de schaal naast de andere groenten.
Maak een dressing door de mayonaise te mengen met de azijn en de kerriepoeder. Verdun eventueel met een klein beetje water als de dressing nog te dik is. Besprenkel de regenboogsalade zigzaggend met de kerriedressing.
Neem de aardappeltjes en gehaktballen uit de oven en serveer met de regenboogsalade.