Gehaktbal met rabarbermoes
Vlees

Gehaktbal met rabarbermoes

krieltjes en broccoli

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) beschuit
  • 0.25 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) eieren
  • 120 gram gemengd gehakt
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) rabarber
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) beschuit
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) eieren
  • 240 gram gemengd gehakt
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 2 stuk(s) rabarber
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1.5 stuk(s) beschuit
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 1.5 stuk(s) eieren
  • 360 gram gemengd gehakt
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) kaneel
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 3 stuk(s) rabarber
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) beschuit
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 2 stuk(s) eieren
  • 480 gram gemengd gehakt
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) kaneel
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 4 stuk(s) rabarber
  • 2 stuk(s) rode ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je wat rabarber over? Schep het de volgende dag bovenop je yoghurt, havermout of vla, heerlijke combinatie!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en leg op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Pers de knoflook boven de bakplaat uit en hussel het geheel. Bak de krieltjes 25 minuten in de oven. Schep tussentijds om zodat de krieltjes lekker krokant worden.

STAP 2

Snijd de onder- en bovenkant van de rabarber eraf. Was de rabarber grondig en snijd in kleine stukken. Doe in een kookpan en voeg de honing toe. Zet de pan op laag vuur en kook circa 10-15 minuten tot de rabarber verandert tot moes. Roer af en toe goed door.

STAP 3

Snipper de ui. Verhit boter in een hapjespan en bak hierin de ui tot het bruin kleurt. Doe de uien in een kom en voeg hier het gehakt, ei, peper en zout aan toe. Verkuimel een beschuit boven de kom en meng het geheel goed door elkaar. Draai er gehaktballen van, 1 per persoon. Voeg extra boter toe aan de pan van de uien en verhit. Voeg de gehaktballen toe aan de pan en bak op hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Zet het vuur laag en gaar nog 10-15 minuten.

STAP 4

Breng een pan met water aan de kook. Snijd roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar.

STAP 5

Proef de rabarbermoes en voeg eventueel extra honing toe. Voeg kaneel toe en roer het geheel.

STAP 6

Giet de broccoli af in een vergiet en laat uitdampen. Haal de krieltjes uit de oven en schep op de borden. Schep de gehaktbal en broccoli erbij en serveer met de rabarbermoes.