Gehaktbal met rabarbermoes
aardappelwedges en broccoli
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel wedges
- 0.25 stuk(s) broccoli
- 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 1 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kaneel
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) rabarber
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 400 gram aardappel wedges
- 0.5 stuk(s) broccoli
- 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 2 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kaneel
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) rabarber
- 1 stuk(s) rode ui
- 600 gram aardappel wedges
- 1 stuk(s) broccoli
- 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 3 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) kaneel
- 4 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) rabarber
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 800 gram aardappel wedges
- 1 stuk(s) broccoli
- 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 4 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) kaneel
- 5 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) rabarber
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Heb je wat rabarber over? Schep het de volgende dag bovenop je yoghurt, havermout of vla, heerlijke combinatie!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de aardappelwedges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Pers de knoflook boven de bakplaat uit en hussel het geheel. Rooster 10 minuten in het midden van de oven. Schep tussentijds om zodat de wedges lekker krokant worden.
Snijd de onder- en bovenkant van de rabarber eraf. Was de rabarber grondig en snijd in kleine stukken. Doe in een kookpan en voeg de honing toe. Zet de pan op laag vuur en kook circa 10-15 minuten tot de rabarber verandert tot moes. Roer af en toe goed door.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd roosjes van de broccoli en kook in circa 5 minuten beetgaar.
Snipper de ui. Verhit olie of boter in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gehaktballen toe aan de pan en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
Proef de rabarbermoes en voeg eventueel extra honing toe. Voeg kaneel toe en roer het geheel.
Giet de broccoli af in een vergiet en laat uitdampen. Haal de aardappelwedges uit de oven en schep op de borden. Schep de gehaktbal en broccoli erbij en serveer met de rabarbermoes.