Gehaktbal met bali-jus en paarse spruitbroccoli
Vlees

Gehaktbal met bali-jus en paarse spruitbroccoli

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 200 gram krieltjesmix
  • 200 gram paarse asperge broccoli
  • 0.25 stuk(s) peper
  • 10 gram basilicum
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 400 gram krieltjesmix
  • 400 gram paarse asperge broccoli
  • 0.5 stuk(s) peper
  • 15 gram basilicum
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 600 gram krieltjesmix
  • 600 gram paarse asperge broccoli
  • 0.75 stuk(s) peper
  • 20 gram basilicum
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 800 gram krieltjesmix
  • 800 gram paarse asperge broccoli
  • 1 stuk(s) peper

Benodigdheden

  • bakpan
  • vergiet
  • kookpan
  • zeef
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een kookpan met water en zout o p het vuur. Was de krieltjes, peper en broccoli. Toast de sesamzaadjes kort in een bakpan zonder olie. Pluk blaadjes basilicum.

Stap 2

Snijd de broccoli mooi schuin af aan de onderkant van de steel. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper vervolgens fijn. Halveer de krieltjes.

Stap 3

Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar in het zoute water. Giet af en zet de kookpan opnieuw op met water en zout.

Stap 4

Zet de braadpan op het vuur. Voeg de gehaktbal(len) en jus en wat gesneden peper naar smaak toe. Zet het vuur laag en verwarm de gehaktbal(len) rustig gedurende 10-15 minuten. Als de krieltjes gekookt en afgegoten zijn, verwarm je de bakpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak de krieltjes 2-3 minuten aan zodat ze mooi kleuren. Zet het vuur laag en laat ze verder bakken tot dat je ze gaat serveren. Schud een paar keer om.

Stap 5

Kook de broccoli kort in het kokende zoute water gaar in 3-5 minuten. Giet af in de zeef en zet terug in de pan. Kruid met wat peper en sesamzaadjes.

Stap 6

Verdeel de broccoli, kriel en gehaktbal(len) samen met de jus over de borden. Maak gerecht af met wat blaadjes basilicum.