Gegrilde suikermais met speklap
Vlees

Gegrilde suikermais met speklap

pofaardappel en tomatensalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Gepofte aardappel
  • 15 gram knoflook-peterselieboter
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 100 gram romatomaten
  • 1 stuk(s) speklapje(s)
  • 1 stuk(s) suikermaïs
  • 2 stuk(s) Gepofte aardappel
  • 30 gram knoflook-peterselieboter
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 200 gram romatomaten
  • 2 stuk(s) speklapje(s)
  • 2 stuk(s) suikermaïs
  • 3 stuk(s) Gepofte aardappel
  • 45 gram knoflook-peterselieboter
  • 15 gram krulpeterselie
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1.5 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 300 gram romatomaten
  • 3 stuk(s) speklapje(s)
  • 3 stuk(s) suikermaïs
  • 4 stuk(s) Gepofte aardappel
  • 60 gram knoflook-peterselieboter
  • 20 gram krulpeterselie
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 400 gram romatomaten
  • 4 stuk(s) speklapje(s)
  • 4 stuk(s) suikermaïs

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze pofaardappel, maiskolf en speklap zijn natuurlijk nóg lekkerder bereid op de bbq. Heb je een bbq, heb je de tijd en is het mooi weer? Steek de bbq aan en geniet van dezelfde maaltijd, maar dan van de bbq!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pak de aardappel in aluminiumfolie in en leg in een schaal. Pof de aardappelen 15 minuten in de oven.

STAP 2

Breng een grote pan water aan de kook waar de maiskolven in passen. Maak de maiskolven schoon door de bladeren en draden te verwijderen. Voeg de maiskolf toe aan de pan met kokend water en gaar in circa 12 minuten.

STAP 3

Was de tomaatjes en snijd doormidden. Was de peterselie en snijd fijn. Doe de tomaatjes en peterselie in een kom en breng op smaak met rode wijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout.

STAP 4

Verhit olie of boter in een koekenpan. Bak de speklappen op hoog vuur en bak ze aan beide kanten krokant. Als ze mooi krokant zijn, zet het vuur dan laag en gaar nog 5 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 5

Als de maiskolven gaar zijn, haal voorzichtig uit de pan en dep droog. Verhit olie in een grillpan of koekenpan en bak de maiskolven rondom goudbruin. Bestrooi met wat zout.

STAP 6

Haal de gepofte aardappelen uit de oven. Pak voorzichtig uit en leg op de borden. Serveer met de krokante speklap, tomatensalade en gegrilde maiskolf. Snijd de pofaardappel open en leg en een klontje knoflook-peterselie boter op. Leg ook een extra klontje boter op de gegrilde maiskolf voor ultiem genieten!