Gegrilde spitskoolsteak met rucola-amandelpesto
Vegan

Gegrilde spitskoolsteak met rucola-amandelpesto

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) kurkuma
  • 50 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram rucola
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 90 gram tagliatelle
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) kurkuma
  • 100 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram rucola
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 180 gram tagliatelle
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) kurkuma
  • 150 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram rucola
  • 1.5 stuk(s) spitskool
  • 270 gram tagliatelle
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) kurkuma
  • 200 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram rucola
  • 2 stuk(s) spitskool
  • 360 gram tagliatelle

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 140°C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan al roerend goudbruin en leg ze direct daarna op een bord om het snel af te laten koelen.

Stap 2

Snijd de spitskool in de lengte in 10 gelijke stukken, laat de kern zitten zodat alle bladeren bij elkaar blijven. Is je spitskool kleiner? Snijd deze in minder stukken, maar zorg dat je een gelijk aantal voor iedere persoon hebt. Smeer de spitskool in met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en de kurkuma.

Stap 3

Was de rucola. Houd ¼ mooie blaadjes apart voor de garnering. Gebruik de rest voor de pesto. Pel de knoflook. Pureer de rucola met de helft van de geroosterde amandelen, knoflook, olijfolie en wat peper en zout met de staafmixer tot een groene gladde pesto.

Stap 4

Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de spitskool per 2-3 stuks. Leg ze na het grillen op een bakplaat in de oven om ze warm te houden en verder te laten garen. Breng ondertussen in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook na het grillen van de spitskool de tagliatelle (of spaghetti) volgens de verpakking beetgaar.

Stap 5

Giet de tagliatelle af en bewaar wat kookvocht. Schep de tagliatelle terug in de pan, voeg de rucolapesto toe samen met een paar lepels kookvocht en meng dit goed door elkaar.

Stap 6

Serveer de tagliatelle opgerold op de spitskoolsteak en garneer met de rest van de rucola en de amandelen.