Gegrilde spitskoolsteak en spaghetti carbonara
Vega

Gegrilde spitskoolsteak en spaghetti carbonara

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 theelepel(s) kurkuma
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 50 gram rucola
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 90 gram tagliatelle
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) kurkuma
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram rucola
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 175 gram tagliatelle
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1.5 theelepel(s) kurkuma
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 150 gram rucola
  • 1.5 stuk(s) spitskool
  • 250 gram tagliatelle
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) kurkuma
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram rucola
  • 2 stuk(s) spitskool
  • 350 gram tagliatelle

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de spitskool in de lengte in 10 gelijke stukken, laat de kern zitten zodat alle bladeren bij elkaar blijven. Is je spitskool kleiner? Snijd deze in minder stukken, maar zorg dat je een gelijk aantal voor iedere persoon hebt.

Stap 2

Smeer de spitskool in met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en de kurkuma. Was de rucola. Snijd de helft van de rucola zeer fijn.

Stap 3

Rasp de Parmezaanse kaas op een fijne rasp. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de spitskool per 2-3 stuks. Leg ze na het grillen op een bakplaat in de oven om ze warm te houden en verder te laten garen.

Stap 4

Breng ondertussen in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook na het grillen van de spitskool de tagliatelle (of spaghetti) volgens de verpakking beetgaar.

Stap 5

Giet de tagliatelle af en bewaar wat kookvocht. Schep de tagliatelle terug in de pan, voeg het ei, de Parmezaanse kaas en de fijngesneden rucola toe. Zet de pan op een laag vuur en blijf doorroeren tot het ei begint de stollen. Voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Serveer de tagliatelle opgerold op de spitskoolsteak en garneer met de rest van de rucola.