Gegrilde Polloumi met zuurkool en puree
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 kilogram appels
- 1 stuk(s) gele ui
- 150 mililiter karnemelk
- 500 gram kruimige aardappelen
- 5 gram tijm
- 400 gram zuurkool kruiden
- 1 kilogram appels
- 1 stuk(s) gele ui
- 150 mililiter karnemelk
- 500 gram kruimige aardappelen
- 5 gram tijm
- 400 gram zuurkool kruiden
- 1 kilogram appels
- 1 stuk(s) gele ui
- 225 mililiter karnemelk
- 750 gram kruimige aardappelen
- 10 gram tijm
- 600 gram zuurkool kruiden
- 2 kilogram appels
- 2 stuk(s) gele ui
- 300 mililiter karnemelk
- 1000 gram kruimige aardappelen
- 15 gram tijm
- 800 gram zuurkool kruiden
Benodigdheden
- bakpan
- grillpan
- snijplank
- mes
- kookpan
Bereidingswijze
Schil de aardappelen indien gewenst, snijd in kleine stukjes en kook in een pan met water in 10 minuten gaar.
Snipper de ui en fruit aan in wat olie. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de zuurkool en de blokjes appel toe aan de ui. Voeg een scheutje water toe en laat 15 minuten stoven tot het vocht grotendeels is verdampt.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Ris de tijm. Kruid het blokje Polloumi kaas met de tijm, olijfolie, peper en zout. Grill het blokje als de grillpan heet is mooi aan beide kanten. Zorg voor mooie grillstrepen. Haal uit de pan en leg apart.
Giet ondertussen de aardappelen af en stamp samen met de karnemelk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de puree op twee borden en verdeel er de zuurkool over. Snijd mooie reepjes van de gegrilde kaas en maak hier het gerecht mee af.