Gegrilde bospeen met mizuna stamppot
Vega

Gegrilde bospeen met mizuna stamppot

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 gram aardappel kruimig
  • 0.25 gram bospeen
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.25 gram linzen
  • 50 gram mizuna
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 10 gram pistachenoten
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 500 gram aardappel kruimig
  • 0.5 gram bospeen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 0.5 gram linzen
  • 100 gram mizuna
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 20 gram pistachenoten
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 750 gram aardappel kruimig
  • 1 gram bospeen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 0.75 gram linzen
  • 150 gram mizuna
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 30 gram pistachenoten
  • 45 eetlepel(s) roomboter
  • 1000 gram aardappel kruimig
  • 1 gram bospeen
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1 gram linzen
  • 200 gram mizuna
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 40 gram pistachenoten
  • 60 eetlepel(s) roomboter

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • grillpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • zeef
  • rasp
  • pureestamper

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwarm de grillpan op laag vuur. Spoel de linzen en laat uitlekken.

Stap 2

Was en snijd de aardappels met schil in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm. Snijd het loof van de bospeen (je mag een halve cm van de steeltjes laten zitten) schil en was de bospeen. Snijd de mizuna grof.

Stap 3

Kook eerst de bospeen in 5 Ć  6 minuten beetgaar in het gezouten water. Haal uit het water en kruid met olijfolie, peper en zout. Kook daarna de aardappelblokjes in +/- 10 minuten gaar. Kook de linzen de laatste minuut mee. Giet af, leg terug in de pan en laat goed uitwasemen.

Stap 4

Voeg de mizuna toe aan de aardappelblokjes en linzen. Voeg de boter toe en breng op smaak met de mosterd, wat citroensap, peper en zout. Stamp totdat er een mooie grove stamppot ontstaat. Zet apart met de deksel op de pan.

Stap 5

Zet het vuur hoger onder de grillpan en grill hierin de bospeen. Toast de pistachenootjes kort zonder olie in een bakpannetje. Laat even afkoelen en hak grof.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden samen met de bospeen. Maak af met citroenrasp en pistachenootjes. Garneer met de tuinkers.