Gefrituurde tempeh met peterselieolie,
aardappelen en zomerse salade
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 0.25 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 5 gram peterselie
- 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 125 gram tempeh
- 150 gram tomaatjes
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 400 gram aardappel(en)
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram peterselie
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 250 gram tempeh
- 300 gram tomaatjes
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 600 gram aardappel(en)
- 0.75 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 3 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram peterselie
- 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 375 gram tempeh
- 450 gram tomaatjes
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 800 gram aardappel(en)
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) komkommer
- 4 theelepel(s) mosterd
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram peterselie
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 500 gram tempeh
- 600 gram tomaatjes
- 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Schil de aardappelen of boen ze schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.
Schaaf de komkommer in lange repen. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe bij elkaar in een schaal. Klop een dressing van de olijfolie, rietsuiker en mosterd (verhouding 3:1:1). Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade ermee.
Doe de peterselie, knoflook en de olijfolie in een maatbeker en pureer tot een dikke groene saus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tempeh in reepjes van 0,5 cm dik. Verhit een flinke laag (zonnebloem)olie in een pan en frituur de tempehsticks tot ze beginnen te kleuren.
Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de tempehsticks erbij en schep daar de groenekruidensaus over. Serveer met de komkommer-venkelsalade.