Gefrituurde tempeh met peterselieolie,
Vegan

Gefrituurde tempeh met peterselieolie,

aardappelen en zomerse salade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 0.25 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram peterselie
  • 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 125 gram tempeh
  • 150 gram tomaatjes
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 400 gram aardappel(en)
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 250 gram tempeh
  • 300 gram tomaatjes
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 600 gram aardappel(en)
  • 0.75 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram peterselie
  • 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 375 gram tempeh
  • 450 gram tomaatjes
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 800 gram aardappel(en)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram peterselie
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 500 gram tempeh
  • 600 gram tomaatjes
  • 10 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen of boen ze schoon en halveer ze. Kook ze in water met zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen in de pan.

Stap 2

Schaaf de komkommer in lange repen. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe bij elkaar in een schaal. Klop een dressing van de olijfolie, rietsuiker en mosterd (verhouding 3:1:1). Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade ermee.

Stap 3

Doe de peterselie, knoflook en de olijfolie in een maatbeker en pureer tot een dikke groene saus. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd de tempeh in reepjes van 0,5 cm dik. Verhit een flinke laag (zonnebloem)olie in een pan en frituur de tempehsticks tot ze beginnen te kleuren.

Stap 5

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de tempehsticks erbij en schep daar de groenekruidensaus over. Serveer met de komkommer-venkelsalade.