Gemarineerde tofu met nori en zeebanaan-salsa
Vegan

Gemarineerde tofu met nori en zeebanaan-salsa

aardappelblokjes en savooiekool

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.5 stuk(s) norivel
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 theelepel(s) paprikapoeder
  • 200 gram savooie kool
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tofu
  • 30 gram zeebanaan
  • 500 gram aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 stuk(s) norivel
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 400 gram savooie kool
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tofu
  • 60 gram zeebanaan
  • 750 gram aardappel(en)
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 1.5 stuk(s) norivel
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 theelepel(s) paprikapoeder
  • 600 gram savooie kool
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tofu
  • 90 gram zeebanaan
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 stuk(s) norivel
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) paprikapoeder
  • 800 gram savooie kool
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram tofu
  • 120 gram zeebanaan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 37.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Als je tijd hebt, kun de aardappelblokjes eerst 5 minuten koken, afgieten en helemaal laten afkoelen voordat je ze in de oven doet. Zo worden ze namelijk extra krokant.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Meng de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de helft van de olie, peper en zout. Rooster ze 25–30 minuten in de oven en schep halverwege om.

Stap 2

Dep de tofu droog en snijd in 1 cm dikke plakken. Meng in een kom de sojasaus met de paprikapoeder. Leg de plakken tofu in de marinade en laat 15 minuten marineren.

Stap 3

Knip de norivellen in brede repen. Wikkel elke plak tofu in een reep nori zodat deze goed rondom hecht. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de nori-tofu in 6–8 minuten rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd warm.

Stap 4

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de groene kool in dunne repen. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de ui 2 minuten. Voeg de groene kool toe en bak 3–4 minuten mee. Schenk een klein scheutje water in de pan, zet het vuur laag en stoof de kool 5 minuten tot deze zacht maar nog beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd de zeebanaan fijn. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit. Meng de zeebanaan met citroenrasp, een klein beetje citroensap en 1 tl olie per persoon. Proef en voeg naar smaak extra citroen toe.

Stap 6

Neem de aardappelblokjes uit de oven. Verdeel de gestoofde groene kool over de borden. Leg de gebakken nori-tofu erop en verdeel de zeebanaan-citroensalsa over de tofu. Serveer met de krokante aardappelblokjes.