Gebakken rijst met bakspekjes
Vlees

Gebakken rijst met bakspekjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram bakspekjes
  • 200 gram groentemix
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 30 gram kroepoek
  • 0.25 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram bakspekjes
  • 400 gram groentemix
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 60 gram kroepoek
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 225 gram bakspekjes
  • 600 gram groentemix
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 90 gram kroepoek
  • 0.75 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram bakspekjes
  • 800 gram groentemix
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 120 gram kroepoek
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af en zet apart.

Stap 2

Maak de ui schoon en snipper fijn. Zet apart.

Stap 3

Doe de bakspekjes in een koekenpan zonder olie en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 4

Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot ze zacht en glazig is. Voeg de roerbakmix toe en roerbak het geheel nog 3-5 minuten, of tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.

Stap 5

Voeg de gekookte zilvervliesrijst toe aan de wok en roer goed door. Voeg tot slot de ketjap en sojasaus toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Verdeel de gebakken rijst met spekjes over de borden en maak af met de kroepoek.