Gebakken kabeljauw met couscoussalade
Vis

Gebakken kabeljauw met couscoussalade

en zilveruitjes

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 75 gram couscous
  • 120 gram kabeljauw
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 80 gram zilveruitjes
  • 125 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 150 gram couscous
  • 240 gram kabeljauw
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 160 gram zilveruitjes
  • 150 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 225 gram couscous
  • 360 gram kabeljauw
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 240 gram zilveruitjes
  • 225 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 300 gram couscous
  • 480 gram kabeljauw
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 320 gram zilveruitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De couscoussalade is de volgende dag misschien nog wel lekkerder. Dus als je over hebt, eet ‘m dan voor lunch de volgende dag!

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de couscous in een ruime schaal en voeg het anderhalf keer het gewicht van de couscous aan kokend water toe. Voeg ook een scheut inmaakvocht van de zilveruitjes toe. Laat de couscous minimaal 10 min. staan om te wellen.

Stap 2

Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Laat de zilveruitjes uitlekken.

Stap 3

Meng de kikkererwten-paprikaspread door de couscous en vervolgens de paprika, komkommer en zilveruitjes. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak de kabeljauwfilet op middelhoog vuur in ca. 6 min. gaar. Keer na 4 min.

Stap 5

Verdeel de couscoussalade over de borden, leg de gebakken kabeljauw erop en serveer.