Gebakken blauwe kaas
met pastinaakkoekjes en bimi
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram blauw klaver kaas
- 1 eetlepel(s) bloem
- 2 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram panko
- 150 gram pastinaak
- 0.5 bosje(s) sprouting broccoli bimi
- 5 gram tijm
- 150 gram blauw klaver kaas
- 2 eetlepel(s) bloem
- 4 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram panko
- 300 gram pastinaak
- 1 bosje(s) sprouting broccoli bimi
- 10 gram tijm
- 225 gram blauw klaver kaas
- 3 eetlepel(s) bloem
- 6 stuk(s) eieren
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram panko
- 450 gram pastinaak
- 1.5 bosje(s) sprouting broccoli bimi
- 15 gram tijm
- 300 gram blauw klaver kaas
- 4 eetlepel(s) bloem
- 8 stuk(s) eieren
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram panko
- 600 gram pastinaak
- 2 bosje(s) sprouting broccoli bimi
- 20 gram tijm
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Bewaar de blauwklaver kaas tot vlak voor gebruik in de koelkast, dan is de kaas het makkelijkst te bakken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 120 graden. Rasp de pastinaak met een grove rasp, mandoline of keukenmachine en doe in een kom. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe bij de pastinaak. Breek 1 ei per persoon boven een kom, klop los en meng door de pastinaak. Voeg naar smaak peper en zout toe aan het pastinaakmengsel.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep met 2 lepels 3 à 4 hoopjes pastinaak in de pan. Bak de pastinaakkoekjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de pan en blijf op deze manier pastinaakkoekjes bakken tot het mengsel op is. Houd de koekjes warm in de oven in een ovenvaste schaal.
Breng ondertussen een laag water aan de kook in een pan. Kook de bimi in ongeveer 4 minuten beetgaar en giet vervolgens af.
Snijd de kaas in plakken. Breek de rest van de eieren boven een diep bord en klop los. Zet de panko en de bloem ook in 2 diepe borden klaar. Haal de stukken kaas eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Herhaal deze 3 handelingen zodat elk stuk dubbel gepaneerd is.
Maak de koekenpan schoon en verhit opnieuw een flinke scheut olie. Bak de gepaneerde stukken kaas in 3-4 minuten goudbruin op middelhoog tot hoog vuur. Keer halverwege.
Leg de pastinaakkoekjes, bimi en gebakken kaas op de borden en serveer.