Gebakken aardappeltjes met gegrilde witlof, appelmoes en een tomatensalsa
Vegan

Gebakken aardappeltjes met gegrilde witlof, appelmoes en een tomatensalsa

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 1 gram appelmoes
  • 10 gram bieslook
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 30 gram walnoten
  • 3 stuk(s) witlof
  • 600 gram aardappel(en)
  • 2 gram appelmoes
  • 15 gram bieslook
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 60 gram walnoten
  • 6 stuk(s) witlof
  • 900 gram aardappel(en)
  • 3 gram appelmoes
  • 25 gram bieslook
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 90 gram walnoten
  • 9 stuk(s) witlof
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 4 gram appelmoes
  • 30 gram bieslook
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 gram trostomaten
  • 120 gram walnoten
  • 12 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Breng een ruime pan wat aan de kook. Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze in zijn geheel gaar in ongeveer 20-25 minuten. (Je kunt dit het beste die middag of zelfs de dag van tevoren doen. Koud bakken de aardappeltjes het beste) Giet de aardappelen af als ze bijna gaar zijn. Test dit door te kijken of je er met een schilmesje in kan prikken, niet met een vork.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper deze zo fijn mogelijk. Voor de tomatensalsa, snijd de tomaten in blokjes en meng dit met de knoflook, sjalot, sambal, helft van de lavas, een scheutje olijfolie en een snufje zeezout. Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes van ½ cm dik. Verwarm ondertussen een bakpan met roomboter en een scheutje olijfolie en bak de aardappelschijfjes in ca. 10 minuten krokant. Halveer de witlof, smeer ze in met olijfolie en grill ze 8 minuten gaar in een grillpan. Als de witlof gaar is bestrooi je ze met de rest van de bieslook, peper en zout. Hak de walnoten fijn en meng deze de laatste minuut met de aardappeltjes. Serveer de aardappeltjes met de gegrilde witlof, de appelmoes en tomatensalsa.