Gebakken aardappeltjes
Vega

Gebakken aardappeltjes

met gegratineerde witlof en een tomatensalsa

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 40 gram boerenkaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 10 gram lavas
  • 10 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 20 gram walnoten
  • 2 stuk(s) witlof
  • 400 gram aardappel(en)
  • 75 gram boerenkaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 15 gram lavas
  • 20 eetlepel(s) roomboter
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 40 gram walnoten
  • 4 stuk(s) witlof
  • 600 gram aardappel(en)
  • 115 gram boerenkaas
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 25 gram lavas
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 60 gram walnoten
  • 6 stuk(s) witlof
  • 800 gram aardappel(en)
  • 150 gram boerenkaas
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 30 gram lavas
  • 40 eetlepel(s) roomboter
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 gram trostomaten
  • 80 gram walnoten
  • 8 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze in zijn geheel gaar in ongeveer 20-25 minuten. (Je kunt dit het beste die middag of zelfs de dag van tevoren doen. Koud bakken de aardappeltjes het beste) Giet de aardappelen af als ze bijna gaar zijn. Test dit door te kijken of je er met een schilmesje in kan prikken, niet met een vork.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pluk de blaadjes van de lavas en snijd deze in fijne reepjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper deze zo fijn mogelijk. Voor de tomatensalsa, snijd de tomaten in blokjes en meng dit met de knoflook, sjalot, sambal, helft van de lavas, een scheutje olijfolie en een snufje zeezout.

Stap 3

Halveer de witlof, smeer ze in met olijfolie, rasp hierover de kaas en plaats de ovenschaal voor 15 minuten in het midden van de oven. Als de witlof uit de oven komt bestrooi het met de rest van de lavas, peper en zout.

Stap 4

Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes van ½ cm dik. Verwarm ondertussen een bakpan met roomboter en een scheutje olijfolie en bak de aardappelschijfjes in ca. 10 minuten krokant.

Stap 5

Hak de walnoten fijn en meng deze de laatste minuut met de aardappeltjes. Serveer de aardappeltjes met de gegratineerde witlof en tomatensalsa.