Gado-gado met zelfgemaakte pindasaus
Vega

Gado-gado met zelfgemaakte pindasaus

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 milliliter kokosmelk
  • 100 gram oesterzwammen
  • 65 gram pinda's
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 150 gram taugé
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 150 gram oesterzwammen
  • 130 gram pinda's
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 250 gram taugé
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1.5 stuk(s) groene paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 225 milliliter kokosmelk
  • 250 gram oesterzwammen
  • 195 gram pinda's
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 400 gram taugé
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 8 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 300 gram oesterzwammen
  • 260 gram pinda's
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 500 gram taugé
  • 250 gram zilvervliesrijst

Tip

Wil je het nog makkelijker maken? Gebruik dan pindakaas ipv pinda's. Pindakaas even opwarmen met kokosmelk en eventueel wat sambal, klaar!

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Bereiding pindasaus:

Verwarm een laag olie in een wok. Bak de pinda’s goudbruin in ca. 3 minuten. Schep de pinda’s uit de pan en bewaar de olie voor het bakken van de groentes. Pel en hak de knoflook. Meng de pinda’s met de knoflook in een vijzel of keukenmachine tot een zachte substantie. Voeg een snufje zout en naar wens de sambal toe. Verwarm de saus in een steelpannetje op een laagvuur. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe en eventueel nog wat extra sambal. Liever de saus wat dunner? Voeg dan wat extra water toe.

Bereiding:

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Kook ondertussen de eieren in ca 8 minuten hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water en pel. Snijd de eieren doormidden. Verwarm in een hapjespan of wok de olie van de pinda’s op middelhoog vuur. Voeg de paprika en oesterzwammen toe en bak het geheel voor ca 5 minuten. Voeg de taugé toe aan de groenten en verwarm het geheel voor 1 minuut goed door. Serveer de gebakken groentes samen met de gekookte rijst, eieren en schenk daarover de pindasaus.