Gado Gado met pindasaus
Vega

Gado Gado met pindasaus

en crispy kroepoek

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 15 gram krupi kroepoek
  • 75 gram rijst
  • 15 milliliter satésaus
  • 100 gram wortel
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 4 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 25 gram krupi kroepoek
  • 150 gram rijst
  • 30 milliliter satésaus
  • 200 gram wortel
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 6 stuk(s) eieren
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 45 gram krupi kroepoek
  • 225 gram rijst
  • 45 milliliter satésaus
  • 300 gram wortel
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 8 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 60 gram krupi kroepoek
  • 300 gram rijst
  • 60 milliliter satésaus
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zet de sambal op tafel voor degenen die wat pittiger willen eten. Je kunt bijvoorbeeld een beetje toevooegen aan je satésaus. Sambal oelek is vegetarisch, in de meeste andere soorten zit trassi, een soort garnalenpasta.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Breng ondertussen een halve pan water aan de kook. Was de groenten.

Stap 3

Halveer de wortels in de lengte en snijd vervolgens in schuine plakjes van een ½ cm dik. Snijd een stukje van de onderkant van de paksoi zodat je losse stengels krijgt. Snijd de komkommer in plakjes.

Stap 4

Kook de plakjes wortel 2 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en laat verder uitlekken. Kook vervolgens de paksoi 30 sec en schep ze bij de wortel in het vergiet.

Stap 5

Bereid de satésaus met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbij. Halveer de eieren en verdeel over de groenten. Serveer de satésaus en kroepoek er apart bij.