![Gado Gado met pindasaus](/outsystems_media/Recepten/0000017661/0000017661.jpg)
Gado Gado met pindasaus
en crispy tofu
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 75 gram basmatirijst
- 0.5 eetlepel(s) ketjap
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 15 gram krupi kroepoek
- 0.5 eetlepel(s) maizena
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 theelepel(s) sambal
- 100 gram tofu
- 75 milliliter water
- 100 gram wortel
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 150 gram basmatirijst
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 25 gram krupi kroepoek
- 1 eetlepel(s) maizena
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1 theelepel(s) sambal
- 200 gram tofu
- 150 milliliter water
- 200 gram wortel
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 225 gram basmatirijst
- 1.5 eetlepel(s) ketjap
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 45 gram krupi kroepoek
- 1.5 eetlepel(s) maizena
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 1.5 theelepel(s) sambal
- 300 gram tofu
- 225 milliliter water
- 300 gram wortel
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 300 gram basmatirijst
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 1 stuk(s) komkommer
- 60 gram krupi kroepoek
- 2 eetlepel(s) maizena
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 2 theelepel(s) sambal
- 400 gram tofu
- 300 milliliter water
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
![](https://www.boerschappen.nl/media/2f/6c/c6/1715346269/Framed Seizoensbox Vegan.png)
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tofu in plakjes van een 1/2 cm dik. Bestrooi de plakjes met een dun laagje maizena. Verhit olie in de pan en laat goed heet worden. Bak de plakjes tofu in 8-10 min. krokant. Keer regelmatig. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verwijder de olie uit de pan en doe de plakjes terug in depan. Schep op laag vuur om met 1 el ketjap en zet het vuur uit.
Was de groenten. Halveer de wortels in de lengte en snijd vervolgens in schuine plakjes van een ½ cm dik. Snijd een stukje van de onderkant van de paksoi zodat je losse stengels krijgt. Snijd de komkommer in plakjes.
Kook de plakjes wortel 2 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en laat verder uitlekken. Kook vervolgens de paksoi 30 sec en schep ze bij de wortel in het vergiet.
Doe voor de pindasaus de pindakaas, het water, de ketjap en de sambal in een steelpan en breng al roerend op laag vuur tegen de kook aan.
Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbij. Verdeel de krokante tofu over de borden. Serveer de satésaus en kroepoek er apart bij.