Gado gado met kip en sperziebonen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 gram bospeen
- 2 stuk(s) eieren
- 150 gram kippendijen
- 15 gram kroepoek
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 75 gram rijst
- 100 milliliter satésaus
- 100 gram sperziebonen
- 75 gram taugé
- 1 gram bospeen
- 4 stuk(s) eieren
- 300 gram kippendijen
- 30 gram kroepoek
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 125 gram rijst
- 125 milliliter satésaus
- 200 gram sperziebonen
- 150 gram taugé
- 1 gram bospeen
- 6 stuk(s) eieren
- 450 gram kippendijen
- 45 gram kroepoek
- 0.5 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 225 gram rijst
- 150 milliliter satésaus
- 300 gram sperziebonen
- 250 gram taugé
- 2 gram bospeen
- 8 stuk(s) eieren
- 600 gram kippendijen
- 60 gram kroepoek
- 1 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 300 gram rijst
- 200 milliliter satésaus
- 400 gram sperziebonen
- 300 gram taugé
Benodigdheden
- 2 kookpannen
- steelpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- rasp
Tip
Aan deze klassieker hebben we nog wat extra sperziebonen toegevoegd.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Breng water in een pan aan de kook en voeg er de rijst aan toe. Kook de rijst 10 minuten. Kook in een andere pan de eieren naar wens en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze. Maak de boontjes schoon en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Maak de komkommer en bospeen schoon en snijd beide in reepjes.
Doe de komkommer in een kom en marineer lichtjes met een beetje sap en rasp van de limoen. Snijd de kippendijen in reepjes en marineer met olijfolie, peper en zout.
Verwarm in een ruime hapjespan een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg er de bospeen, sperziebonen en taugé aan toe en warm nog 5 minuten door. Kruid met zout en peper.
Maak ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de rijst over de borden, schep er de groenten op en leg er de gehalveerde eitjes bij. Schep er de satésaus overheen en garneer met de kroepoek en komkommers.