Gado gado maaltijdsoep
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram aardpeer
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 50 eetlepel(s) pindakaas
- 0.25 stuk(s) rode peper
- 125 gram savooie kool
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram taugé
- 250 milliliter water
- 150 gram aardpeer
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 100 eetlepel(s) pindakaas
- 0.5 stuk(s) rode peper
- 250 gram savooie kool
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram taugé
- 500 milliliter water
- 200 gram aardpeer
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 stuk(s) eieren
- 3 teentje(s) knoflook
- 150 eetlepel(s) pindakaas
- 0.75 stuk(s) rode peper
- 375 gram savooie kool
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram taugé
- 750 milliliter water
- 250 gram aardpeer
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 stuk(s) eieren
- 4 teentje(s) knoflook
- 200 eetlepel(s) pindakaas
- 1 stuk(s) rode peper
- 500 gram savooie kool
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 250 gram taugé
- 1000 milliliter water
Tip
Na het koken is het belangrijk om het ei te laten ‘schrikken’. Dit doe je door de gekookte eieren uit het hete water te halen en circa 10 seconden onder stromend koud water te houden. Hiermee stop je niet alleen de garing, je kunt het ei nu makkelijker pellen.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Rasp de gember. Snijd de aardpeer in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en de rode peper in ringetjes.
Verwarm de olie in een kookpan op laag vuur en fruit de gember en de knoflook aan. Voeg daarna de gesneden kool toe en bak 5 minuten. Voeg het water, bouillonblokje en de pindakaas toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
Bak de plakjes aardpeer goudbruin in een scheutje olijfolie en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook ondertussen de eitjes naar wens gaar.
Spoel de taugé af met water in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de taugé en de sojasaus toe aan de soep. Laat de groenten ongeveer 5 minuten garen in de soep.
Schep de pindastoof in de kommen, schep er wat bouillon bij en garneer met de gepelde eitjes, de plakjes aardpeer en de rode peper ringetjes.