Fusilli met boerenkool
Vega

Fusilli met boerenkool

en feta

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelen
  • 200 gram boerenkool
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 60 gram feta
  • 100 gram fusilli
  • 40 gram pesto
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 20 gram amandelen
  • 400 gram boerenkool
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 120 gram feta
  • 200 gram fusilli
  • 80 gram pesto
  • 1 stuk(s) ui
  • 30 gram amandelen
  • 600 gram boerenkool
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 180 gram feta
  • 300 gram fusilli
  • 120 gram pesto
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 40 gram amandelen
  • 800 gram boerenkool
  • 1 stuk(s) citroen
  • 240 gram feta
  • 400 gram fusilli
  • 160 gram pesto
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Serveer eventueel ook nog wat partjes citroen bij de laatste stap en knijp deze uit over de pasta.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.

Stap 2

Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd in reepjes van 2 cm. Snipper de ui fijn.

Stap 3

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en vang een kopje kookvocht op. Rooster de amandelen ondertussen in een hapjespan zonder olie op middelmatig vuur tot ze goudbruin zijn.

Stap 4

Haal de amandelen uit de pan en verwarm de hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak de ui 1-2 minuten. Voeg de gesneden boerenkool toe en bak voor 4 - 6 minuten.

Stap 5

Meng de pasta met de ui en boerenkool. Voeg de pesto toe en een beetje van het kookvocht om het gerecht lekker smeuïg te maken. Zet het vuur direct uit na het toevoegen van de pesto en het kookvocht. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en rasp er naar smaak citroenschil over. Kruimel de feta eroverheen en maak het gerecht af met de geroosterde amandelen.