Fusilli met boerenkool
Vis

Fusilli met boerenkool

en kabeljauw

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram boerenkool
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 100 gram fusilli
  • 120 gram kabeljauw
  • 40 gram pesto
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 400 gram boerenkool
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 200 gram fusilli
  • 240 gram kabeljauw
  • 80 gram pesto
  • 1 stuk(s) ui
  • 600 gram boerenkool
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 300 gram fusilli
  • 360 gram kabeljauw
  • 120 gram pesto
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 800 gram boerenkool
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 gram fusilli
  • 480 gram kabeljauw
  • 160 gram pesto
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Serveer eventueel ook nog wat partjes citroen bij de laatste stap en knijp deze uit over de pasta.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta. Dep de vis droog en kruid met peper en zout.

Stap 2

Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd in reepjes van 2 cm. Snipper de ui fijn.

Stap 3

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 4

Verwarm ondertussen de hapjespan en de bakpan met een scheut olijfolie. Bak de vis in de bakpan in circa 4 minuten per kant mooi bruin. Bak de ui 1-2 minuten in de hapjespan. Voeg de gesneden boerenkool toe en bak voor 4 - 6 minuten.

Stap 5

Meng de pasta met de ui en boerenkool. Voeg de pesto toe en een beetje van het kookvocht om het gerecht lekker smeuïg te maken. Zet het vuur direct uit na het toevoegen van de pesto en het kookvocht. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta en de vis over de borden en rasp er naar smaak citroenschil over.