Fusili met geroosterde tomatensaus en lamsoor
Vegan

Fusili met geroosterde tomatensaus en lamsoor

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram edelgistvlokken
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsoren
  • 30 gram pompoenpitten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roma pruim tomaten
  • 5 gram salie
  • 65 gram volkoren fusilli
  • 2 gram edelgistvlokken
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 60 gram pompoenpitten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 10 gram salie
  • 125 gram volkoren fusilli
  • 3 gram edelgistvlokken
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsoren
  • 90 gram pompoenpitten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 15 gram salie
  • 190 gram volkoren fusilli
  • 4 gram edelgistvlokken
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram lamsoren
  • 120 gram pompoenpitten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram roma pruim tomaten
  • 20 gram salie
  • 250 gram volkoren fusilli

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 C°. Pel de knoflook en de ui en snijd deze in grove stukken. Snijd de salie in reepjes.

Stap 2

Snijd de tomaten in parten, meng deze met de ui, knoflook, peper, zout en een scheutje olijfolie en verdeel deze over de bakplaat. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten tot ze echt helemaal zacht zijn.

Stap 3

Kook ondertussen de fusili gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de pompoenpitjes de laatste 3 minuten bij de tomaten in de oven.

Stap 4

Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de lamsoren 1 minuut gaar. Breng indien nodig op smaak met gemalen peper.

Stap 5

Haal de geroosterde tomaten uit de oven en prak de tomaten met een vork fijn. Giet de pasta af en meng met de geprakte tomaten, de gebakken lamsoren en de fijngesneden salie.

Stap 6

Serveer de pasta en garneer af met pompoenpitjes en de edelgistvlokken.