Frittata met brandnetelkaas
Vega

Frittata met brandnetelkaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 150 gram aardappelplakjes
  • 25 gram brandnetelkaas
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 50 milliliter crème fraîche
  • 2 stuk(s) eieren
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 50 gram wilde rucola
  • 300 gram aardappelplakjes
  • 50 gram brandnetelkaas
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram wilde rucola
  • 450 gram aardappelplakjes
  • 75 gram brandnetelkaas
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 5 stuk(s) eieren
  • 450 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram wilde rucola
  • 600 gram aardappelplakjes
  • 100 gram brandnetelkaas
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 6 stuk(s) eieren
  • 600 gram paddenstoelenmix
  • 150 gram wilde rucola

Tip

Heb je geen ovenbestendige pan? Doe dan alles in een ovenschaal na stap 4. Let op! Verhoog dan wel je oventijd met minstens 10 minuten.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes. Snijd de kaas in blokjes.

Stap 2

Bak in de oven bestendige anti-aanbakpan de paddenstoelen in een scheutje olijfolie mooi goudbruin en laat bakken tot het vocht begint te verdampen. Voeg de gekruide aardappelplakjes toe en bak nog 2 minuten.

Stap 3

Klop de eieren in een kom los met de crème fraiche. Meng de kaas door het eiermengsel. Kruid met zout en peper.

Stap 4

Giet het eiermengsel erbij, meng goed door en verwarm zachtjes tot het licht begint te stollen. Plaats in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten in de oven garen.

Stap 5

Was, terwijl de frittata in de oven staat, de rucola. Laat goed uitlekken en maak deze in een kom aan met een scheutje olijfolie, citroensap en -rasp en kruid met zout en peper.

Stap 6

Haal de frittata uit de oven, laat met behulp van een spatel uit de pan glijden en serveer op een schaal. Snijd in punten en serveer er de salade van rucola bij.