Frittata met bakspekjes
Vlees

Frittata met bakspekjes

en koolrabisalade

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 75 gram bakspekjes
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 25 gram kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 gram zure room
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 150 gram bakspekjes
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 50 gram kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram zure room
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 225 gram bakspekjes
  • 6 stuk(s) eieren
  • 3 theelepel(s) honing
  • 75 gram kaas
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) koolrabi
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 gram zure room
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram bakspekjes
  • 8 stuk(s) eieren
  • 4 theelepel(s) honing
  • 100 gram kaas
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) olie
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram zure room

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Dek de frittata af met aluminiumfolie als de bovenkant wat te donker wordt in de oven.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. en giet ze vervolgens af. Bak ondertussen de spekjes in ca 8 min. uit op middelhoog vuur. Giet het overtollige vet uit de pan.

Stap 3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Bak de uiringen in 4-5 minuten mee met de spekjes. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 3-4 minuten mee.

Stap 4

Klop in een ruime kom de eieren los met de zure room. Snijd de knoflook in kleine stukjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Meng de gebakken aardappelblokjes en de bakspekjes met ui door het eimengsel. Vet een ovenschaal in en schep het mengsel in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de frittata in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.

Stap 6

Schil ondertussen de koolrabi en snijd, met een scherp mes of kaasschaaf, in dunne plakjes. Was de blaadjes van de baby-romaine en meng met de plakjes koolrabi. Klop een dressing van olie, azijn, honing en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de koolrabi en sla. Leg de frittata op een platte schaal en snijd in punten. Serveer samen met de salade.