Frittata
Vega

Frittata

met koolrabisalade

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 150 gram aardappelschijfjes
  • 75 gram belegen kaas
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 25 gram landcress
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 50 gram zure room
  • 300 gram aardappelschijfjes
  • 150 gram belegen kaas
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 50 gram landcress
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 100 gram zure room
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 225 gram belegen kaas
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 6 stuk(s) eieren
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) koolrabi
  • 75 gram landcress
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 150 gram zure room
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 300 gram belegen kaas
  • 1 stuk(s) citroen
  • 8 stuk(s) eieren
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 100 gram landcress
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 200 gram zure room

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je geen pan die in de oven mag? Laat de frittata, als de bovenkant al iets gestold is, uit de pan op een groot bord glijden. Leg hierop een bord dat minstens net zo groot is en draai om. Schuif ‘m nu weer de pan in en laat garen tot al het ei gestold is.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Indien je een ovenbestendige bakpan hebt: verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Verwarm een scheutje olie in een (ovenbestendige) bakpan en bak de aardappelschijfjes in 4-5 minuten goudbruin.

Stap 3

Snijd de kaas in kleine blokjes. Klop in een ruime kom de eieren los en meng met de zure room. Meng ook de kaasblokjes door het eiermengsel. Kruid met peper en zout. Pers de knoflook boven de kom en roer geheel.

Stap 4

Meng de aardappelschijfjes door het eimengsel en giet het geheel vervolgens terug in de pan. Verwarm zachtjes tot het ei begint te stollen. Indien je een ovenbestendige pan hebt: zet de pan in het midden van de oven en bak de frittata in ca. 15 minuten mooi goudbruin. Indien je geen ovenbestendige pan hebt, doe een deksel op de pan en gaar 15 minuten op laag vuur.

Stap 5

Schil ondertussen de koolrabi en snijd, met een scherp mes of kaasschaaf, in dunne plakjes. Was de landcress en meng met de plakjes koolrabi. Maak de salade aan met olijfolie, rasp en sap van de citroen, honing en mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6

Laat de frittata met behulp van een spatel uit de pan glijden en serveer op een platte schaal. Snijd de frittata in punten en serveer samen met de salade.