Frisse courgettesoep
Vis

Frisse courgettesoep

met zalm en bara

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 60 gram gerookte zalm
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 5 gram munt
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 65 gram roomkaas citroen-peper
  • 1 stuk(s) volkoren bara
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) courgette
  • 120 gram gerookte zalm
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 10 gram munt
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 130 gram roomkaas citroen-peper
  • 2 stuk(s) volkoren bara
  • 0.75 stuk(s) broccoli
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 180 gram gerookte zalm
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 15 gram munt
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 195 gram roomkaas citroen-peper
  • 3 stuk(s) volkoren bara
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 2 stuk(s) courgette
  • 240 gram gerookte zalm
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 20 gram munt
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 260 gram roomkaas citroen-peper
  • 4 stuk(s) volkoren bara

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg wat extra vierge olijfolie toe aan de soep voor extra smaak.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snipper de ui. Was de courgette en broccoli. Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in roosjes. De steel van de broccoli kun je ook gebruiken, snijd deze in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui. Voeg na een paar minuten de courgette en broccoli toe en bak 5 minuten op hoog vuur mee. Hussel tussendoor om.

Stap 4

Maak de bouillon. Zet het vuur zacht en voeg de bouillon bij de groenten. Kook het geheel circa 15 minuten. Doe de bara's in de oven en bak 5 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Haal de blaadjes munt van de takjes. Leg er een paar apart voor de garnering. Als de groenten gaar zijn (prik met een vork om dit te testen), voeg de blaadjes munt toe aan de soep en 2/3e van de roomkaas. Pureer de soep glad met een staafmixer. Mocht je de soep te dik vinden, voeg nog een klein beetje water toe.

Stap 6

Snijd de zalm in dunne flinters. Schep de soep in de borden. Schep de achtergehouden roomkaas in het midden van de soep en maak af met de zalmflinters en achtergehouden munt. Serveer met de bara.