
Frisse citroenorzo
met courgette en amandelschaafsel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 10 gram amandelschaafsel
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 125 mililiter groentebouillon
- 75 gram orzo
- 5 gram platte peterselie
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 150 gram sperziebonen
- 50 mililiter zure room
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 250 mililiter groentebouillon
- 150 gram orzo
- 10 gram platte peterselie
- 1 stuk(s) sjalot
- 300 gram sperziebonen
- 100 mililiter zure room
- 30 gram amandelschaafsel
- 1.5 stuk(s) citroen
- 1.5 stuk(s) courgette
- 375 mililiter groentebouillon
- 225 gram orzo
- 15 gram platte peterselie
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 450 gram sperziebonen
- 150 mililiter zure room
- 40 gram amandelschaafsel
- 2 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 500 mililiter groentebouillon
- 300 gram orzo
- 20 gram platte peterselie
- 2 stuk(s) sjalot
- 600 gram sperziebonen
- 200 mililiter zure room
Tip
Test de garing van de orzo tussentijds, zodat de orzo niet te ver gaart. Het is namelijk lekker om de orzo 'el dente' te eten.
Charlotte
Bereidingswijze
Breng de benodigde hoeveelheid water met bouillon aan de kook voor de orzo. Voeg de orzo toe aan de kokende bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.
Snipper de sjalot. Was de courgette en snijd in plakjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.
Verwarm olie in een grote hapjespan. Voeg de gesnipperde sjalot toe. Fruit 5 minuten en voeg daarna de courgette en boontjes toe. Bak 8 minuten op hoog vuur.
Bak het amandelschaafsel in een koekenpan tot het kleur krijgt. Zet op tijd het vuur uit, amandelschaafsel verbrandt snel.
Als de orzo gaar is, laat uitdampen. Voeg de zure room toe aan de orzo en schep er doorheen. Voeg de orzo met zure room toe aan de pan met groenten. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de orzo. Was de citroen. Voeg het benodigde rasp en sap van de citroen toe aan de orzo. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer geheel.
Verdeel de orzo over de borden en maak af met het gebakken amandelschaafsel.