Frisse citroenorzo
Vis

Frisse citroenorzo

met beekridder en courgette

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 120 gram beekridder
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 75 gram orzo
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 150 gram sperziebonen
  • 240 gram beekridder
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 150 gram orzo
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 300 gram sperziebonen
  • 360 gram beekridder
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 375 milliliter groentebouillon
  • 225 gram orzo
  • 15 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 450 gram sperziebonen
  • 480 gram beekridder
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 300 gram orzo
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 600 gram sperziebonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heel erg lekker: voeg wat extra chiliflakes toe aan de vis voor wat meer pit!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng de benodigde hoeveelheid water met bouillon aan de kook voor de orzo. Voeg de orzo toe aan de kokende bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.

STAP 2

Snipper de sjalot. Was de courgette en snijd in plakjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.

STAP 3

Verwarm olie in een grote hapjespan. Voeg de gesnipperde sjalot toe. Fruit 5 minuten en voeg daarna de courgette en boontjes toe. Bak 8 minuten op hoog vuur.

STAP 4

Als de orzo gaar is, voeg toe aan de pan met groenten. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg 2/3 van de peterselie toe aan de orzo. Was de citroen. Voeg wat citroenrasp toe aan de orzo. Pers de benodigde citroen uit. Voeg de helft van het sap toe aan de orzo. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer geheel.

STAP 5

Maak de knoflook schoon en snijd in dikke plakjes. Verhit boter of olie in een koekenpan en bak de beekridder op de huid op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de knoflookplakjes toe. Draai de vis om en giet het achtergehouden citroensap over de vis en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de peterselie toe aan de pan. Bak de vis circa 4 minuten per kant.

STAP 6

Verdeel de orzo over de borden en leg de beekridder er bovenop.