Frisse citroenorzo
met courgette en amandelschaafsel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram amandelschaafsel
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 125 milliliter groentebouillon
- 75 gram orzo
- 50 milliliter plantaardige room
- 5 gram platte peterselie
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 150 gram sperziebonen
- 20 gram amandelschaafsel
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 250 milliliter groentebouillon
- 150 gram orzo
- 100 milliliter plantaardige room
- 10 gram platte peterselie
- 1 stuk(s) sjalot
- 300 gram sperziebonen
- 30 gram amandelschaafsel
- 1.5 stuk(s) citroen
- 1.5 stuk(s) courgette
- 375 milliliter groentebouillon
- 225 gram orzo
- 150 milliliter plantaardige room
- 15 gram platte peterselie
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 450 gram sperziebonen
- 40 gram amandelschaafsel
- 2 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 500 milliliter groentebouillon
- 300 gram orzo
- 200 milliliter plantaardige room
- 20 gram platte peterselie
- 2 stuk(s) sjalot
- 600 gram sperziebonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Test de garing van de orzo tussentijds, zodat de orzo niet te ver gaart. Het is namelijk lekker om de orzo 'el dente' te eten.
Charlotte
Bereidingswijze
Breng de benodigde hoeveelheid water met bouillon aan de kook voor de orzo. Voeg de orzo toe aan de kokende bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.
Snipper de sjalot. Was de courgette en snijd in plakjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.
Verwarm olie in een grote hapjespan. Voeg de gesnipperde sjalot toe. Fruit 5 minuten en voeg daarna de courgette en boontjes toe. Bak 8 minuten op hoog vuur.
Bak het amandelschaafsel in een koekenpan tot het kleur krijgt. Zet op tijd het vuur uit, amandelschaafsel verbrandt snel.
Als de orzo gaar is, laat uitdampen. Voeg de room toe aan de orzo en schep er doorheen. Voeg de orzo met room toe aan de pan met groenten. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de orzo. Was de citroen. Voeg het benodigde rasp en sap toe van de citroen toe aan de orzo. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer geheel.
Verdeel de orzo over de borden en maak af met het gebakken amandelschaafsel.