Frisse citroenorzo
Vega

Frisse citroenorzo

met courgette en amandelschaafsel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 75 gram orzo
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 150 gram sperziebonen
  • 50 gram zure room
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 150 gram orzo
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 300 gram sperziebonen
  • 100 gram zure room
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 375 milliliter groentebouillon
  • 225 gram orzo
  • 15 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 450 gram sperziebonen
  • 150 gram zure room
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 300 gram orzo
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 600 gram sperziebonen
  • 200 gram zure room

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Test de garing van de orzo tussentijds, zodat de orzo niet te ver gaart. Het is namelijk lekker om de orzo 'el dente' te eten.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng de benodigde hoeveelheid water met bouillon aan de kook voor de orzo. Voeg de orzo toe aan de kokende bouillon en kook in circa 10 minuten gaar.

STAP 2

Snipper de sjalot. Was de courgette en snijd in plakjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.

STAP 3

Verwarm olie in een grote hapjespan. Voeg de gesnipperde sjalot toe. Fruit 5 minuten en voeg daarna de courgette en boontjes toe. Bak 8 minuten op hoog vuur.

STAP 4

Bak het amandelschaafsel in een koekenpan tot het kleur krijgt. Zet op tijd het vuur uit, amandelschaafsel verbrandt snel.

STAP 5

Als de orzo gaar is, laat uitdampen. Voeg de zure room toe aan de orzo en schep er doorheen. Voeg de orzo met zure room toe aan de pan met groenten. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de orzo. Was de citroen. Voeg het benodigde rasp en sap toe van de citroen toe aan de orzo. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer geheel.

STAP 6

Verdeel de orzo over de borden en maak af met het gebakken amandelschaafsel.