Frisse citroenorzo
Vis

Frisse citroenorzo

met beekridder en courgette

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 120 gram beekridder
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 gram orzo
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 100 gram sperziebonen
  • 240 gram beekridder
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 150 gram orzo
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 300 gram sperziebonen
  • 360 gram beekridder
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 375 milliliter groentebouillon
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 225 gram orzo
  • 15 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 450 gram sperziebonen
  • 480 gram beekridder
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 300 gram orzo
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 600 gram sperziebonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heel erg lekker: voeg wat extra chiliflakes toe aan de vis voor wat meer pit!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de benodigde citroen door de helft en leg een deel apart. Snijd het andere deel in dunne plakjes en daarna doormidden, zodat je halve plakjes krijgt. Was de peterselie. Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes. Neem een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Leg de vis in een ovenschaal.

STAP 2

Maak in de huid 3 inkepingen en stop hier 3 halve partjes citroen in. Besprenkel de vis met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met peper en zout. Vul de vis met de rest van de plakjes citroen, paar takjes peterselie en de gesneden knofook. Schuif de ovenschaal in de oven en rooster de vis in circa 20 min gaar.

STAP 3

Breng de benodigde hoeveelheid water met bouillon aan de kook voor de orzo. Voeg de orzo toe aan de kokende bouillon en kook in circa 10 minuten gaar. Snipper de sjalot. Was de courgette en snijd in plakjes. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.

STAP 4

Verwarm olie in een grote hapjespan. Voeg de gesnipperde sjalot toe. Fruit 5 minuten en voeg daarna de courgette en boontjes toe. Bak 8 minuten op hoog vuur.

STAP 5

Als de orzo gaar is, voeg toe aan de pan met groenten. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie toe aan de orzo. Was de citroen. Voeg het benodigde rasp en sap toe van de citroen toe aan de orzo. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer geheel.

STAP 6

Haal de beekridder uit de oven. Verdeel de orzo over de borden en verdeel de beekridder aan tafel. Haal de plakjes citroen eruit en geniet van deze heerlijk bereide vis!