Frietje stroganoff
Vlees

Frietje stroganoff

met gehaktballetjes

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 200 gram friet met schil
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 50 milliliter room
  • 120 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.75 stuk(s) bloemkool
  • 400 gram friet met schil
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 milliliter room
  • 240 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 600 gram friet met schil
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 milliliter room
  • 360 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 800 gram friet met schil
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 milliliter room
  • 480 gram rundergehakt
  • 3 stuk(s) sjalot

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg wat fijngesneden peterselie toe aan de romige saus!

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de frietjes op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten in de oven. Draai de frietjes tussentijds regelmatig om, zo worden ze lekker krokant!

Stap 2

Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd hele kleine roosjes van de bloemkool en was in een vergiet. Kook de roosjes in circa 8 minuten beetgaar.

Stap 3

Doe het gehakt in een kom en bestrooi met peper en zout. Draai zoveel mogelijk balletjes van het gehakt, ongeveer 1 centimeter per balletje. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes tot ze mooi bruin kleuren.

Stap 4

Maak de sjalot en knoflook schoon. Snipper de sjalot en snijd de knoflook grof. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de kastanjechampignons toe. Bak de champignons op hoog vuur zodat het vocht verdampt. Als het vocht bijna verdampt is, voeg de room toe en laat 5 minuten pruttelen zodat de saus bindt. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Stap 5

Voeg de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes toe aan de saus en roer geheel.

Stap 6

Haal de frietjes uit de oven en bestrooi met zout. Schep de frietjes in de puntzakken en schep de saus erop.