
Vega
Fregola curry met aubergine
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
+
- 1 stuk(s) aubergine
- 0.25 gram currypasta
- 100 gram fregola
- 0.5 stuk(s) groene paprika
- 5 gram peterselie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 milliliter water
- 2 stuk(s) aubergine
- 0.5 gram currypasta
- 200 gram fregola
- 1 stuk(s) groene paprika
- 10 gram peterselie
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 milliliter water
- 3 stuk(s) aubergine
- 0.75 gram currypasta
- 300 gram fregola
- 2 stuk(s) groene paprika
- 10 gram peterselie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 300 milliliter water
- 3 stuk(s) aubergine
- 1 gram currypasta
- 400 gram fregola
- 2 stuk(s) groene paprika
- 15 gram peterselie
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 milliliter water
Bereidingswijze
Stap 1
Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook de fregola in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Stap 2
Maak ondertussen de ui schoon en snipper fijn. Snijd de aubergine in niet te fijne blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Stap 3
Fruit in de hapjespan in een klontje roomboter de rode ui met de aubergine aan. Voeg de currypasta toe en laat 5 minuten smoren. Voeg het water toe en breng opnieuw aan de kook.
Stap 4
Voeg er de fregola aan toe. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Snijd de peterselie fijn en meng door de curry.
Stap 6
Serveer de curry in diepe borden en bestrooi met de peterselie.