Vega
Focaccia ‘caprese’
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
-
+
- 15 gram basilicum
- 50 gram bruchetta tapenade
- 0.5 stuk(s) courgette
- 0.5 stuk(s) mozzarella
- 0.5 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) rozemarijn focaccia
- 100 gram san marzano tomaten
- 30 gram basilicum
- 100 gram bruchetta tapenade
- 0.5 stuk(s) courgette
- 0.5 stuk(s) mozzarella
- 1 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) rozemarijn focaccia
- 150 gram san marzano tomaten
- 45 gram basilicum
- 150 gram bruchetta tapenade
- 1 stuk(s) courgette
- 1 stuk(s) mozzarella
- 1 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) rozemarijn focaccia
- 200 gram san marzano tomaten
- 60 gram basilicum
- 200 gram bruchetta tapenade
- 1 stuk(s) courgette
- 1 stuk(s) mozzarella
- 2 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) rozemarijn focaccia
- 250 gram san marzano tomaten
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- 1 bakplaat
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden met de bovenwarmte aan. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snijd het brood horizontaal doormidden en leg op het bakpapier.
Stap 2
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de courgette in mooie plakken. Snijd de tomaatjes door de helft.
Stap 3
Smeer het brood in met de tapenade en leg daar de plakjes courgette op. Besprenkel lichtjes met olijfolie en kruid met zout en peper.
Stap 4
Verdeel er dan de paprika en tomaat over en verdeel er de mozzarella overheen
Stap 5
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 12 minuten mooi goudbruin. Hak ondertussen de basilicum grof
Stap 6
Neem uit de oven. Maal er nog wat versgemalen peper over. Snijd in mooie punten of parten. En garneer met de basilicum