Flatbread met grillkaas en tzatziki
Vega

Flatbread met grillkaas en tzatziki

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 2 stuk(s) flatbread
  • 75 gram grillkaas
  • 190 gram kidneybonen in saus
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 4 stuk(s) flatbread
  • 150 gram grillkaas
  • 380 gram kidneybonen in saus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 6 stuk(s) flatbread
  • 225 gram grillkaas
  • 570 gram kidneybonen in saus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 8 stuk(s) flatbread
  • 300 gram grillkaas
  • 760 gram kidneybonen in saus
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) ui

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de helft van de komkommer en doe de komkommerrasp in een zeef. Meng er een snuf zout door en laat uitlekken. Duw er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de komkommerrasp vervolgens in een kom en meng de yoghurt erdoor. Pers er een half teentje knoflook bij en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de ui 3 minuten. Pers de rest van de knoflook erboven en bak een paar minuten mee. Voeg de kidneybonen in chilisaus toe. Warm nog 2-3 minuten goed door.

Stap 3

Snijd de stukken grillkaas in plakjes van ca. 1 cm dik. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de plakjes grillkaas op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan.

Stap 4

Verwarm de flatbreads één voor één 10 seconden per kant in de koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 5

Verdeel de chilibonen en grillkaas over de flatbreads. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes en verdeel de plakjes er ook over. Vouw de flatbreads dicht om de vulling en serveer met de komkommer-yoghurtsaus.