Flammkuchen met spekjes en geitenkaas
Vlees

Flammkuchen met spekjes en geitenkaas

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 8 eetlepel(s) balsamico crème
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 30 gram geitenkaas
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 250 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram spinazie
  • 16 eetlepel(s) balsamico crème
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 60 gram geitenkaas
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 500 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 24 eetlepel(s) balsamico crème
  • 3 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 90 gram geitenkaas
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 750 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram spinazie
  • 32 eetlepel(s) balsamico crème
  • 4 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 110 gram geitenkaas
  • 400 gram gerookte spekjes
  • 1000 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • salade kom

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185 graden met boven- en onderwarmte aan. Zet de bietjes in ruim zout water op en kook in +/- 10/15 minuten gaar. Brokkel de geitenkaas. Maak de ui schoon.

Stap 2

Snijd de ui in dunne ringen. Giet de bieten af en maak schoon. Snijd ze in plakken en daarna in reepjes. (was je handen goed)

Stap 3

Lees en gebruik de bereidingswijze van de flammkuchen bodems. De bereidingstijd kan afwijken van de tekst hieronder. Leg de flammkuchen bodems op een bakplaat met bakpapier en bak ze 3 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze al wat krokant worden. Op deze manier blijven ze krokanter.

Stap 4

Neem de bodems uit de oven en beleg ze met de helft van de spinazie, bietjes en uienringen. Maak af met de spekjes en geitenkaas. Kruid met peper & zout.

Stap 5

Plaats de flammkuchen terug in de oven en bak in ongeveer 10 minuten mooi krokant. Meng de overgebleven spinazie, bietjes en ui in saladekom met wat olijfolie en azijn tot een salade. Kruid met peper & zout.

Stap 6

Haal de flammkuchen uit de oven en maak af met de balsamico crème. Serveer samen met de salade.