Flammkuchen met groene asperges
Vega

Flammkuchen met groene asperges

en citroenricotta

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 100 gram groene asperges
  • 10 gram pijnboompitten
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 100 gram ricotta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 5 gram verse dille
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 200 gram groene asperges
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 stuk(s) prei
  • 200 gram ricotta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 10 gram verse dille
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 300 gram groene asperges
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 250 gram ricotta
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 10 gram verse dille
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 400 gram groene asperges
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) prei
  • 400 gram ricotta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 15 gram verse dille

Tip

Wil je een flammkuchen met een dikke krokante korst? Vouw de randen dan 1 cm naar binnen en druk plat met een vork. Bestrijk met olijfolie voor een extra bruine rand!

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem.

STAP 2

Snijd de helft van de dille fijn. Doe de ricotta in een bakje. Rasp de citroen erboven en knijp het sap uit. Voeg de helft van de dille toe. Breng op smaak met peper, zout en honing.

STAP 3

Snijd de rode ui in ringen. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Verhit wat extra olijfolie in een grillpan of koekenpan en bak hierin de asperges op hoog vuur. Grill 5 minuten tot ze kleur krijgen. Bestrooi met peper en zout.

STAP 4

Beleg het flammkuchendeeg met het ricottamengsel en de rode uien. Leg hierop de groene asperges. Bak 10 minuten in de oven.

STAP 5

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

STAP 6

Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de pijnboompitjes en wat blaadjes van de achtergehouden dille.