
Flammkuchen met brie
en babyromainesalade
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 50 gram brie
- 100 gram champignons
- 60 milliliter crème fraîche
- 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 1 theelepel(s) honing
- 55 gram kikkererwten
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 krop(pen) baby romaine
- 100 gram brie
- 200 gram champignons
- 120 milliliter crème fraîche
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 2 theelepel(s) honing
- 110 gram kikkererwten
- 2 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 150 gram brie
- 300 gram champignons
- 180 milliliter crème fraîche
- 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 3 theelepel(s) honing
- 165 gram kikkererwten
- 3 theelepel(s) mosterd
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 krop(pen) baby romaine
- 200 gram brie
- 400 gram champignons
- 240 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 4 theelepel(s) honing
- 220 gram kikkererwten
- 4 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip
Wil je de kikkererwten in de salade een klein beetje spannender maken? Bak ze dan lekker crispy in wat olijfolie met wat kerriepoeder of ras el hanout en eventueel wat zout in een koekenpan of in de oven.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en bak de champignons 6-7 minuten op hoog vuur. Het vocht moet na het bakken grotendeels verdampt zijn.
Rol het deeg uit met het meegerolde bakpapier. Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Verdeel de gebakken champignons en de uiringen erover. Snij de brie in plakjes en verdeel over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 20-25 minuten gaar in de oven.
Was en droog ondertussen de blaadjes van de kropjes baby-romaine en doe in een schaal. Laat de kikkererwten uitlekken. Klop in een kommetje de honing, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe de kikkererwten bij de honingmosterd-dressing en verdeel ze daarna over de sla.
Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en serveer met de romaine-kikkererwtensalade.