Fishpie
met aardappel-knolselderijpuree
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram aardappel(en)
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 1 eetlepel(s) bloem
- 30 gram boter
- 125 gram knolselderij
- 120 gram koolvisblokjes
- 125 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram panko
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.25 stuk(s) visbouillonblokje
- 150 gram wortel
- 250 gram aardappel(en)
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 2 eetlepel(s) bloem
- 60 gram boter
- 250 gram knolselderij
- 240 gram koolvisblokjes
- 250 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram panko
- 1 stuk(s) ui
- 0.5 stuk(s) visbouillonblokje
- 300 gram wortel
- 375 gram aardappel(en)
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 3 eetlepel(s) bloem
- 90 gram boter
- 375 gram knolselderij
- 360 gram koolvisblokjes
- 375 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram panko
- 1.5 stuk(s) ui
- 0.75 stuk(s) visbouillonblokje
- 450 gram wortel
- 500 gram aardappel(en)
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 4 eetlepel(s) bloem
- 120 gram boter
- 500 gram knolselderij
- 480 gram koolvisblokjes
- 500 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram panko
- 2 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) visbouillonblokje
- 600 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
heb je geen visbouillonblokje in huis? Je kunt ook een kippenbouillonblokje gebruiken.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn en doe ze in het kokende water. Schil de knolselderij en snijd ze in even grote stukken als de aardappel. Doe ze bij de aardappelen en kook ze samen in nog circa 20 minuten gaar.
Snipper ondertussen de ui, snijd de bleekselderij in smalle elleboogjes en de wortel in kleine stukjes. Verhit de helft van de boter in een hapjespan of braadpan en bak de gesneden groenten op middelhoog vuur 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg de melk en het bouillonblokje toe en blijf roeren tot er een dikke ragout is ontstaan.
Voeg de koolvisblokjes toe aan de ragout en breng de ragout weer aan de kook en warm nog 4 minuten goed door. Breng de ragout verder op smaak met peper en zout.
Zet de oven aan op de grillstand. Giet de aardappel en knolselderij af en doe terug in de pan.Voeg de boter toe en stamp tot puree met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de ragout in een ovenschaal. Verdeel de puree over de ragout en strijk glad. Meng de panko met de olie en strooi over de fishpie.
Grill de fishpie circa 8 minuten onder de ovengrill of tot deze goudbruin is.