Finse soep
Vegan

Finse soep

en dille

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 45 gram plantaardige roomkaas
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 5 gram verse dille
  • 150 gram wortel
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 90 gram plantaardige roomkaas
  • 1 stuk(s) prei
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 10 gram verse dille
  • 300 gram wortel
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 135 gram plantaardige roomkaas
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 15 gram verse dille
  • 450 gram wortel
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) limoen
  • 180 gram plantaardige roomkaas
  • 2 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) ui
  • 20 gram verse dille
  • 600 gram wortel

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Was de krieltjes en de wortel. Snijd de krieltjes in vieren en de wortel in plakjes. Maak de knoflook en ui schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de prei en wortel toe en bak voor enkele minuten mee. Voeg dan de krieltjes en de bouillon toe. Kook voor ongeveer 15 minuten totdat de krieltjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Was de dille en snijd fijn.

Stap 4

Pers de limoen en houdt het limoensap apart.

Stap 5

Voeg net voordat de soep klaar is de roomkaas toe en laat smelten. Voeg als laatste de 3/4e van de dille toe en roer even door.

Stap 6

Serveer de soep in kommen en maak af met wat limoensap en de rest van de dille.