Feestelijke frittata
Vega

Feestelijke frittata

met aardappel en spinazie

  • 20 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 3 gram basilicum
  • 1 stuk(s) eieren
  • 175 gram geraspte aardappel
  • 35 gram geraspte kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 30 mililiter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) zoete punt paprika wit
  • 6 gram basilicum
  • 2 stuk(s) eieren
  • 350 gram geraspte aardappel
  • 70 gram geraspte kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 60 mililiter volle yoghurt
  • 2 stuk(s) zoete punt paprika wit
  • 9 gram basilicum
  • 3 stuk(s) eieren
  • 525 gram geraspte aardappel
  • 105 gram geraspte kaas
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 90 mililiter volle yoghurt
  • 3 stuk(s) zoete punt paprika wit
  • 12 gram basilicum
  • 4 stuk(s) eieren
  • 700 gram geraspte aardappel
  • 140 gram geraspte kaas
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 4 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 120 mililiter volle yoghurt
  • 4 stuk(s) zoete punt paprika wit

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • hapjespan
  • garde

Tip

Het bewaren van verse basilicum gaat het beste op een koele, donkere plaats (8 tot 15 ┬░C), maar nooit in de koelkast: dan worden de blaadjes zwart en verdwijnt de smaak.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven op 200 graden. Heb je geen ovenbestendige pan, vet dan een ovenschaal in met olijfolie.

STAP 2

Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en ui in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de geraspte aardappel toe en bak ongeveer 8 minuten mee, zodat het kleur krijgt.

STAP 3

Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Snijd de helft van de basilicum fijn en voeg toe.

STAP 4

Klop in een kom het ei en de yoghurt. Als je een ovenbestendige pan hebt, giet het mengsel in de pan, roer een keer door en maak af met de geraspte kaas. Als je geen ovenbestendige pan hebt, doe het aardappelmengsel in de ingevette ovenschaal, giet de yoghurt met ei eroverheen en maak af met de geraspte kaas.

STAP 5

Schuif de pan of ovenschaal in de oven en bak 25 minuten.

STAP 6

Verdeel de frittata in punten en serveer met de achtergehouden blaadjes basilicum.