Feestelijke frittata
Vega

Feestelijke frittata

met pompoen en prei

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) eieren
  • 175 gram geraspte aardappel
  • 35 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) korte prei
  • 0.2 stuk(s) pompoen
  • 25 gram tomatenpuree
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 30 milliliter volle yoghurt
  • 2 stuk(s) eieren
  • 350 gram geraspte aardappel
  • 70 gram geraspte kaas
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 0.4 stuk(s) pompoen
  • 50 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 60 milliliter volle yoghurt
  • 3 stuk(s) eieren
  • 525 gram geraspte aardappel
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) korte prei
  • 0.6 stuk(s) pompoen
  • 75 gram tomatenpuree
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 4 stuk(s) eieren
  • 700 gram geraspte aardappel
  • 140 gram geraspte kaas
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.8 stuk(s) pompoen
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 120 milliliter volle yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Prik met een satéprikker of een mesje in de frittata om te checken of deze gaar is. Komt de satéprikker of het mesje er schoon uit? Dan is je frittata gaar.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Heb je geen ovenbestendige pan, vet dan een ovenschaal in met olijfolie.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de benodigde hoeveelheid pompoen in blokjes van circa 0,5cm.

Stap 3

Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de geraspte aardappel en blokjes pompoen toe en bak ongeveer 8 minuten mee, zodat het kleur krijgt. Voeg dan de prei en tomatenpuree toe en bak nog 4 minuten. Kruid met de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak.

Stap 4

Klop ondertussen in een kom het ei en de yoghurt. Als je een ovenbestendige pan hebt, giet het ei-yoghurt mengsel in de pan, roer een keer door en maak af met de geraspte kaas. Als je geen ovenbestendige pan hebt, doe het aardappel-groenten mengsel in de ingevette ovenschaal, giet de yoghurt met ei eroverheen en maak af met de geraspte kaas.

Stap 5

Schuif de pan of ovenschaal in de oven en bak 25 minuten.

Stap 6

Verdeel de frittata in punten en serveer op de borden.