Feestelijke fritatta
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2.5 gram basilicum
- 1 stuk(s) eieren
- 175 gram geraspte aardappel
- 35 gram geraspte kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) rode puntpaprika
- 100 gram spinazie
- 25 gram tomatenpuree
- 30 milliliter volle yoghurt
- 5 gram basilicum
- 2 stuk(s) eieren
- 350 gram geraspte aardappel
- 70 gram geraspte kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) rode puntpaprika
- 200 gram spinazie
- 50 gram tomatenpuree
- 60 milliliter volle yoghurt
- 7.5 gram basilicum
- 3 stuk(s) eieren
- 525 gram geraspte aardappel
- 105 gram geraspte kaas
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) rode puntpaprika
- 300 gram spinazie
- 75 gram tomatenpuree
- 90 milliliter volle yoghurt
- 10 gram basilicum
- 4 stuk(s) eieren
- 700 gram geraspte aardappel
- 140 gram geraspte kaas
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) rode puntpaprika
- 400 gram spinazie
- 100 gram tomatenpuree
- 120 milliliter volle yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Het bewaren van verse basilicum gaat het beste op een koele, donkere plaats (8 tot 15 °C), maar nooit in de koelkast: dan worden de blaadjes zwart en verdwijnt de smaak.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Heb je geen ovenbestendige pan, vet dan een ovenschaal in met olijfolie.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en ui in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de geraspte aardappel toe en bak ongeveer 8 minuten mee, zodat het kleur krijgt.
Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Snijd de helft van de basilicum fijn en voeg toe.
Klop in een kom het ei en de yoghurt. Als je een ovenbestendige pan hebt, giet het mengsel in de pan, roer een keer door en maak af met de geraspte kaas. Als je geen ovenbestendige pan hebt, doe het aardappelmengsel in de ingevette ovenschaal, giet de yoghurt met ei eroverheen en maak af met de geraspte kaas.
Schuif de pan of ovenschaal in de oven en bak 25 minuten.
Verdeel de frittata in punten en serveer met de achtergehouden blaadjes basilicum.