Chili con pavo
Vlees

Chili con pavo

met gepofte zoete aardappel

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 20 gram hangop
  • 100 gram kalkoendijreepjes
  • 0.5 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 115 milliliter passata
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 40 gram hangop
  • 200 gram kalkoendijreepjes
  • 1 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 230 milliliter passata
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram zoete aardappel
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 60 gram hangop
  • 300 gram kalkoendijreepjes
  • 1.5 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 345 milliliter passata
  • 3 stuk(s) ui
  • 600 gram zoete aardappel
  • 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 80 gram hangop
  • 400 gram kalkoendijreepjes
  • 2 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 2 theelepel(s) komijnpoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 460 milliliter passata
  • 4 stuk(s) ui
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 30.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het formaat van zoete aardappelen kan behoorlijk uiteenlopend zijn. Kleinere zoete aardappelen hebben minder tijd in de oven nodig om gaar te worden. Check dus af en toe hoe gaar de aardappelen zijn door er met de punt van een mes in te prikken.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Halveer de zoete aardappelen in de lengte. Snijd het snijvlak kruislings in met een scherp mesje. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met wat olie en peper en zout naar smaak en rooster de zoete aardappelen 35 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kalkoen 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika, paprikapoeder en komijn toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de passata toe, breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten rustig sudderen.

Stap 4

Doe de kidneybonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg de kidneybonen de laatste 5 minuten toe aan de hapjespan en laat meesudderen.

Stap 5

Haal de zoete aardappelen uit de oven en verdeel over de borden. Schep de chili con pavo op de zoete aardappel. Schep op elke portie een lepel hangop en serveer.