Andijviestamp met gehaktbal
Vlees

Andijviestamp met gehaktbal

en jus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 200 gram andijvie
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 50 milliliter jus
  • 75 milliliter melk
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 600 gram aardappel(en)
  • 400 gram andijvie
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 100 milliliter jus
  • 150 milliliter melk
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 900 gram aardappel(en)
  • 600 gram andijvie
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 150 milliliter jus
  • 225 milliliter melk
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 800 gram andijvie
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 200 milliliter jus
  • 300 milliliter melk
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 4 eetlepel(s) roomboter

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de stamppot nog wat smeuïger maken? Voeg dan wat extra melk toe tijdens het stampen.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20-25 minuten gaar in water met zout.

Stap 2

Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was zorgvuldig.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom 3-4 minuten. Voeg de jus en een scheutje water toe en breng aan de kook. Laat de gehaktballen in de jus op laag vuur nog 12 minuten verder warm worden.

Stap 4

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe terug in de pan. Zet de pan terug op laag vuur, voeg de melk, boter en mosterd toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Meng de andijvie er in delen door tot deze een klein beetje geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep de andijviestamp op de borden en leg de gehaktballen erbij. Serveer met de jus.