Dahl met kip, pompoen
Vlees

Dahl met kip, pompoen

& flatbread

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 stuk(s) flespompoen
  • 100 gram gepelde tomaten
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 100 gram kipdijreepjes
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 5 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 50 gram rode linzen gedroogd
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 400 stuk(s) flespompoen
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kipdijreepjes
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 10 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 100 gram rode linzen gedroogd
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 600 stuk(s) flespompoen
  • 300 gram gepelde tomaten
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 300 gram kipdijreepjes
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 15 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 150 gram rode linzen gedroogd
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 800 stuk(s) flespompoen
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 400 gram kipdijreepjes
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 20 theelepel(s) kruidenmix Tandoori
  • 200 gram rode linzen gedroogd
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread

Benodigdheden

  • 2 bakpannen
  • 1 hapjespan
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Brood in de Arabisch mediterrane wereld is altijd plat. Dit brood eet je met alles en bij alles. Lekker om even knapperig te bakken in een pan of oven. Ongeopend is het brood lang houdbaar, dus altijd bij de hand en nog steeds 100% natuurlijk, zonder suiker of andere toevoegingen. Ideaal als 'bestek' en om te dippen. Maar ook lekker om te vullen.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Maak de benodigde hoeveelheid groentebouillon.

Stap 2
Stap 2

Verwarm een scheut olie in een gietijzeren braadpan. Fruit de pompoenblokjes 2 minuten aan. Voeg de tandoori kruidenmix en linzen toe en bak nog 2 minuten.

Stap 3
Stap 3

Voeg nu de bouillon, gepelde tomaten en kokosmelk toe en laat het geheel 15-20 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe goed door. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4
Stap 4

Verwarm een scheutje olie in een bakpan op hoog vuur. Bak de kipreepjes in 4-8 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Stap 5
Stap 5

Verwarm een koekenpan en bak het platbrood 1 minuut per kant.

Stap 6
Stap 6

Schep de dahl in kommen en serveer samen met de kipreepjes en het platbrood.